Slambys vegetariska receptsamling

Spetskålssallad med valnötter och russin

Sallad (388)
Förutom rättens tilltalande utseende är spetskålssalladen en härlig smakupplevelse. De spröda salladsbladen är täckta av smaskig dressing med inslag av dijonsenap och med hjälp av de knapriga valnötterna och söta russinen blir den otroligt god!
4 portioner
• 1 litet spetskålshuvud
• salt och peppar
• 1 dl valnötter
• 1/2 tsk valnötsolja
• 1 msk druvkärneolja
• 2 msk äppelcidervinäger
• <1 msk dijonsenap
• 1 dl russin
Strimla spetskålshuvudet fint. Salta och peppra.
Rosta valnötter i het torr panna.
Gör en vinägrett av valnötsolja, druvkärnolja, äppelcidervinäger och dijonsenap.
Blanda kål, valnötter och russin. Häll över vinägretten.
Ursprung: Buffé nr 4, 2005. http://www.ica.se/recept/spetskalssallad-med-valnotter-och-russin-415224/